- Wonen met zorg
-
- Meer...
- Nieuws en verhalen
Visie op ouderenzorg
De zorg verandert snel. Mensen worden ouder en zorgvragen complexer, terwijl de personeelstekorten toenemen. Tegelijkertijd veranderen relaties tussen mensen door groeiende diversiteit en het gebruik van bijvoorbeeld beeldbellen en social media. Wij veranderen mee. Om met onze zorg aan te sluiten bij de vragen van vandaag én morgen. Dat doen we met persoonsgerichte zorg, waarin we niet zeggen 'ik help u', maar vragen wat u wilt dat wij doen. Wij ondersteunen u zodat u altijd zelf regie houdt over uw leven, welzijn en welbevinden.
Persoonsgericht werken
Persoonsgerichte zorg betekent voor ons dat u als bewoner centraal staat. Uw levenservaring is het vertrekpunt in onze zorg. Wij zeggen niet 'ik help u', maar vragen wat u wilt dat wij doen. Wij ondersteunen u zodat u altijd zelf regie houdt over uw leven, welzijn en welbevinden. Dat doen we vanuit een respectvolle houding, door methodisch te werken en door continu te streven naar verbetering van de kwaliteit en veiligheid van zorg. Op die manier creëren we een leefomgeving waarin u zich thuis voelt, gezien wordt en het leven leidt dat bij u past. En een bedrijfscultuur waarin onze mensen zich veilig voelen en worden uitgenodigd om te blijven leren en ontwikkelen.
Samen werken aan goede zorg
Om goede persoonsgerichte zorg te verlenen slaan we de handen ineen met iedereen die daaraan kan bijdragen. U als bewoner, maar ook uw familie, mantelzorgers en andere zorgverleners. Op die manier kunnen we onze ouderenzorg zo goed mogelijk aansluiten bij uw persoonlijke behoeften. Dat zorgt er onder meer voor dat bij Saxenburgh:
- De mens centraal staat en niet de ziekte. We sluiten aan bij uw behoeften, wensen en voorkeuren. Dat vraagt om persoonlijke aandacht: we luisteren en tonen interesse in elkaar.
- Het zorg- en ondersteuningsproces centraal staat. We werken samen met mantelzorgers, familie en het sociale netwerk van onze bewoners. Zowel in onze huizen als bij mensen thuis.
- We maatwerk leveren, voor zowel de bewoner als de medewerker. En we werken daarbij samen met anderen, want leren van en met anderen past bij ons.
- We werken met mensgerichte, begripvolle en deskundige professionals die dichtbij de ander staan. Dit geldt voor zowel de bewoners als collega’s, vrijwilligers of andere zorgprofessionals en ook de wijkbewoners. Onze medewerkers voelen zich betrokken, geïnspireerd en ondersteund. Daardoor werken wij met plezier.
- Ieder mens uniek is en gezien en gehoord wordt. Dat geldt voor onze eigen medewerkers maar ook voor iedereen waar we mee te maken hebben. Er is ruimte voor wie iemand is als persoon en diens persoonlijke ervaringen.
Bij Saxenburgh werken we samen aan goede zorg. Met bewoners, familie en zorgverleners werken we aan ouderenzorg waarin de mens centraal staat. Persoonsgerichte zorg, met aandacht voor kwaliteit van leven, waarin welzijn, welbevinden en eigen regie een belangrijke rol spelen.
Onze locaties
-
Aleida Kramer
Welkom bij zorgcentrum Aleida Kramer. Onze locatie ligt in de mooie omgeving van de regio Coevorden, waar rust, ruimte en een prachtige natuur samenkomt. Lees hier meer over Aleida Kramer.
-
Clara Feyoena Heem
Welkom bij zorgcentrum Clara Feyoena Heem. Deze locatie ligt in de wijk Heemse en is een thuis voor ouderen die intensieve zorg en veel bescherming nodig hebben. Lees hier meer.
-
Marsch Kruserbrink
Welkom bij zorglocatie Marsch Kruserbrink. Deze locatie ligt naast het gezellige centrum van Hardenberg. Binnen Marsch Kruserbrink werken verschillende organisaties samen. Lees hier meer.
-
Nijenhaghen
Welkom bij zorgcentrum Nijenhaghen. Op deze locatie kunnen bewoners zo veel mogelijk hun eigen levensstijl behouden, in een rustige wijk. Lees hier meer over de locatie Nijenhaghen.
-
Oldenhaghen
Welkom bij zorglocatie Oldenhaghen. Op deze locatie werken meerdere zorg- en welzijnsorganisaties samen, op één van de meest gewilde locaties in Ommen. Lees hier meer.
-
Oostloorn
Welkom bij zorglocatie Oostloorn. Oostloorn ligt op een rustige plaats in het centrum van Hardenberg. Deze locatie is onderverdeeld in de Coxlaan, de Sterappel en de Bellefleur. Lees meer.
-
Schoutenhof
Welkom bij zorglocatie De Schoutenhof. Behalve woon- en zorgfunctie, is de Schoutenhof ook een ontmoetingsplek voor cliënten van het woon-zorgcomplex en de mensen uit de buurt. Lees meer.
-
't Vlierhuis
Welkom bij zorglocatie 't Vlierhuis. Op deze locatie in Ommen wonen cliënten met geheugen problemen, zoals bijvoorbeeld geheugenverlies. Lees hier meer over 't Vlierhuis.
Maatschappelijk werk
Een (tijdelijke) opname in een zorgcentrum van uzelf of uw partner/familielid kan een mens flink uit balans brengen, omdat opname gepaard kan gaan met ziekte, emoties, veranderingen in relaties en verlies. Als u hierover wilt spreken of als u vragen heeft, dan kunt u na opname in een van de locaties van de Saxenburgh terecht bij het maatschappelijk werk.
Een maatschappelijk werker kan u helpen
- in het omgaan met een beperking, ziekte, verlies of rouwverwerking
- bij vragen met betrekking tot financiën en administratie
- bij vragen over zingeving
- bij vragen over wonen en welzijn
- bij moeite met het onderhouden van contacten met andere mensen
- bij behoefte aan een luisterend oor
Als de kwaliteit van uw leven beïnvloed wordt, als gevolg van een aandoening op lichamelijk, geestelijk en/of sociaal gebied, dan kunnen wij u ondersteunen en helpen.
Wat kan de maatschappelijk werker voor u doen
De maatschappelijk werker maakt een afspraak met u voor een gesprek. Gaat het om praktische vragen, dan kunnen wij samen met u naar een antwoord zoeken. Een vaak voorkomend gespreksonderwerp is acceptatie en aanvaarding van de (eventueel nieuwe) situatie voor zowel u als uw omgeving. Kortom, hulp en advies voor uzelf, uw familie en verzorgers.
Privacy
Maatschappelijk werkers zijn gebonden aan hun beroepsgeheim. Vertrouwelijke informatie zal niet zonder uw toestemming aan andere hulpverleners of instanties worden doorgegeven.
Contact
U kunt zelf een gesprek met een maatschappelijk werker aanvragen. Dit kan ook wanneer u een partner of contactpersoon bent van een cliënt. We zijn te bereiken via zorgmedewerkers op de afdelingen, per email maatschappelijkwerk.oz@sxb.nl of telefonisch via het algemene nummer van Saxenburgh 0523 276000.